Siirry suoraan sisältöön

Suosituimmat suomalaiset iskelmälaulajat

Suomalaiset iskelmälaulajat.

Suomalaiset iskelmälaulajat tuovat varmasti monelle mieleen hyvinkin monta tunnettua nimeä. Esimerkiksi Kaija Koo, Katri Helena, Mikko Alatalo, Vesa-Matti Loiri, Suvi Teräsniska ja Danny ovat monille tuttuja iskelmälaulajia monien muiden tunnetuimpiin kuuluvien kotimaisten iskelmälaulajien lisäksi. Kaikkien aikojen suosituimman suomalaisen iskelmän on kuitenkin esittänyt varmasti melkeinpä kaikille tuttu Jari Sillanpää. Tämä kappale on ”Satulinna”, jonka säveltänyt ja sanoittanut Jukka Kuoppamäki.

Suomalaiset iskelmälaulajat ennen ja nykyään

Monet vanhimmista iskelmäkappaleista ovat vielä nykypäivänäkin lähes kaikille suomalaisille tuttuja. Niihin kuuluu esimerkiksi vuoden 1964 kappale ”Puhelinlangat laulaa”, jonka esitti Katri Helena. Katri Helena toimii laulajana edelleen. Muita nykyään levyttäviä, suosittuja, iskelmälaulajia Suomessa ovat esimerkiksi Juha Tapio ja Lauri Tähkä, joiden kappaleet ovat jatkuvasti soittolistojen TOP-kappaleiden joukossa.

Tunnettuja, vanhoja iskelmiä taas ovat muun muassa Satumaa, jonka esitti Reijo Taipale ja Tapio Rautavaaran Häävalssi. Tapio Rautavaara oli paitsi laulaja, myös keihäänheiton olympiavoittaja, elokuvanäyttelijä ja jousiampuja. Hänen muita tunnettuja kappaleitaan ovat esimerkiksi ”Reppu ja reissumies” sekä ”Päivänsäde ja menninkäinen”. Reijo Taipaleen hitteihin taas kuuluvat esimerkiksi ”Tähdet meren yllä”, ”Sateen tango” ja ”Onnen maa”.

Kaikkien aikojen suosituimmat iskelmälaulajat

Suomessa on monia tunnettuja iskelmälaulajia, mutta ketkä heistä ovat kaikkien aikojen tunnetuimpia? Heihin kuuluu etenkin Olavi Virta, joka tunnetaan esimerkiksi Hopeinen kuu -kappaleestaan. Hänen monista muistakin kappaleista on tullut suomalaisen iskelmämusiikin klassikoita. Kaikkien aikojen tunnetuimpiin iskelmälaulajiin kuuluu myös esimerkiksi Jari Sillanpää, jonka nimikkoalbumi on Suomen kaikkien aikojen myydyin äänite 270 000 myydyllä levyllä.