Kotimainen musiikki aidoimmillaan

Musiikki on parhaimmillaan ja aidoimmillaan festivaaleilla, joten musiikkitapahtumat ovat parhain tapa saada kaikki irti mistä tahansa musiikista. Elävä musiikki on aistillista kuunneltavaa, joten rentoutuminen sekä hetkestä nauttiminen ovat luonnollisia seurauksia käydessäsi tällaisissa tapahtumissa. Kotimainen musiikki on aina ollut tärkeä osa suomalaisten elämää, varsinkin vanhemman ikäpolven keskuudessa. Nykyisin musiikki on globaalisti niin saatavaa erilaisten suoratoistopalveluiden kautta, että perinteisempi musiikkimme on jäänyt varsinkin lapsilta ja nuorilta osin unholaan. Kotimaiset artistit ovat kuitenkin pystyneet kasvattamaan suosiotaan ja herättämään arvostusta musiikillaan, sillä he tietävät, millaista musiikkia suomalaiset ovat oppineet aikojen saatossa rakastamaan.

Kotimainen musiikki ja sen kauneus palaa joka kesä kuitenkin suomalaisten mieliin Sääksmäellä, kun monet arvostetut artistit saapuvat esiintymään Sääksmäki Soi! -musiikkitapahtumaan maalaismaisen viehättävälle Valkeakoskelle.

kotimainen musiikki

Artistit tarjoilevat unohtumattoman musiikkielämyksen

Sääksmäen musiikkitapahtuma keskittyy ennen kaikkea perinteiseen musiikkiin, joten klassinen ja kotimainen musiikki on ohjelmiston keskiössä joka vuosi. Vuosittain muuttuvat teemat pitävät musiikin tarjonnan mielenkiintoisena ja kuulijat varpaillaan. Lisäksi upea kulttuurimiljöö ja alueen historia tuo oman lisävivahteen tapahtuman viehättävyyteen.

Vaihtuvat teemat pitävät näin ollen myös artistikattauksen erittäin monipuolisena ja tapahtumassa nähdäänkin joka vuosi lukuisia eri instrumenttien ja musiikkityylien taitureita. Vuonna 2015 tapahtumassa päästiin kuulemaan esimerkiksi Nielsen-kilpailun voittanutta huippuklarinetisti Olli Leppäniemeä. Kotimainen iskelmä kaikuu läpi koko nelipäiväisen tapahtuman, mutta pohjoismaisten suurten säveltäjien joka vuosi kantaesitettävät klassiset sävellykset tuovat paikalle myös todellisia kulttuurin arvostajia.

Sääksmäki Soi! -musiikkitapahtuma on vakiinnuttanut asemansa

Sääksmäki Soi pyrkii palauttamaan perinteisen kotimaisen musiikin takaisin yleisön korville. Kysyntää tällaiselle klassisen kauniille musiikille selvästi on, sillä musiikkitapahtuma on onnistunut vakiinnuttamaan itsensä osaksi lukuisten suomalaisten kesää. Tapahtuman vakiintumisesta suomalaisten sydämiin kertoo se, että musiikkitapahtumaa on järjestetty jo 16 kertaa aina vuodesta 2004 saakka.

Sääksmäki Soi on niitä harvoja ja ainoita kotimaisia suuren mittakaavan musiikkitapahtumia, joissa soitetaan pääasiallisesti pelkkää akustista musiikkia, sillä kuulijoita halutaan muistuttaa musiikin luontaisesta kauneudesta ja moninaisuudesta. Varsinkin 2015 tapahtumassa kuultiin erittäin kauniita sulosävelmiä, sillä silloin juhlittiin sekä Jean Sibeliuksen että Carl Nielsenin 150-vuotisjuhlapäivää. Tapahtuma järjestetään aina kesä-heinäkuun vaihteessa kesän ollessa kauneimmillaan, joten jatkossa kannattaakin suunnata silloin Sääksmäelle!

kotimainen musiikki

Musiikkitapahtumat on tarkoitettu elämyksiksi

Valtaisat musiikkitapahtumat ja festarit alkavat muistuttaa vuosi vuodelta toisiaan niin musiikin kuin artistien osalta. Sääksmäki Soi sen sijaan tarjoilee joka vuosi vaihtuvan uniikin kulttuurielämyksen, jo siitäkin syystä, että konsertit soitetaan joka päivä maalaiskylän eri rakennuksissa, jotka ovat pullollaan historian tuomaa tunnelmaa. Kotimainen iskelmä ja klassinen musiikki soi vuosittain Sääksmäen kivikirkossa, Voipaalan kartanossa, Emil Wikrströmin taidemuseolla Voipaalassa ja upeassa puutarhakahvila Tervapääskyssä.

Kotimainen musiikki saapuu siis joka kesä keskelle maalaisidylliä ja lukuisat intiimit musiikkitapahtumat ihastuttavat ja herkistyttävät koko perhettäsi aivan varmasti. Tietoa Sääksmäki Soi -musiikkipäivistä ja ajankohdista sekä konserttiaikatauluista ja lippujenhinnoista löydät verkkosivuiltamme ja erilliseltä Facebook-sivulta. Facebookista löydät päivityksiä aiempien vuosien tunnelmista ja esiintyjistä. Käy siis lukemassa aiempien vuosien kokemuksista ja tule myös itse viihtymään paikan päälle Sääksmäen maalaismaiseen kulttuuri-idylliin ja nauttimaan monista yhteisistä tapahtumista!