Musiikkitapahtumat virkistävät arkea

Kotimainen musiikki ja suomalaiset musiikkitapahtumat ovat olleet tärkeä osa suomalaisten elämää jo pitkään, sillä suomeksi laulettu musiikki on ollut aina todella suosittua Suomessa. Omalla äidinkielellä laulettua musiikkia on helppoa ymmärtää ja yleensä sanojen teemat käsittelevät itselle tuttuja tai tärkeitä aiheita. Musiikki on parhaimmillaan keikoilla koettuna, joten musiikkitapahtumat ovat parhain tapa saada kaikki irti musiikista. Elävä musiikki on nautinnollista kuunneltavaa ja arjen puurtaminen unohtuu hetkessä. Sääksjärvellä järjestettävä Sääksjärvi soi -musiikkitapahtuma on vakiinnuttanut itsensä osaksi suomalaista kesää. Klassiseen musiikkiin keskittynyttä tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 2004, joten perinteitä alkaa hiljalleen muodostumaan. Tapahtuman taiteellisena johtaja toimii Jukka Iisakkila. Lisäksi artisteina on klassisen musiikin huippuosaajia, joita on vieraillut tapahtumassa säännöllisesti.

Sääksmäki soi on Valkeakoskella järjestettävä musiikkitapahtuma, joka järjestetään luonnonkauniissa suomalaisessa maalaismaisemassa Vanajanveden äärellä. Musiikkitapahtumat ovat kesän kohokohtia, joita odottaa mielellään koko talven. Tapahtumat sopivat erinomaisesti niin aikuisille kuin lapsille.

musiikkitapahtumat

Sääksmäki soi kauniin Vanajanveden äärellä

Sääksmäki sijaitsee Valkeakosken eteläpuolella Vanajanveden rannalla. Luonnonkauniissa maisemassa musiikkikin soi kauniimmin ja tapahtumaan matkaa mielellään pidemmän matkan takaa. Sääksmäki on oiva paikka musiikkitapahtumalle, sillä sen ympäristössä on poikkeuksellisen paljon kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoista nähtävää.

Sääksmäki soi on ennen kaikkea keskittynyt perinteiseen musiikkiin, joten klassinen musiikki on ohjelmistossa pääosassa. Joka vuosi vaihtuva teema pitää tarjonnan mielenkiintoisena ja jokaisena vuonna voi löytää jotain uutta. Sääksmäen mielenkiintoisessa kulttuurimiljöössä on paljon loistavia paikkoja järjestää konsertti, sillä esimerkiksi keskiaikainen Sääksmäen kirkko on tunnelmallinen paikka keikalle.

Kotimainen iskelmä soi suvessa

Suomalaisten yksi suurin suosikki on kotimainen iskelmä, jota kuulee kajahtelevan varsinkin kesäisin läpi rantojen ja kesänviettopaikkojen. Iskelmästä nauttivien kannattaakin siis suunnata kesä-heinäkuun aikana Sääksmäelle koko perheen voimin, sillä seudulla riittää toisaalta paljon nähtävää myös musiikista vähemmän nauttiville. Esimerkiksi Sääksmäki-seura ry viettää kotiseutumuseollaan perinnepäivää joka heinäkuussa.

Sen lisäksi, että kotimainen iskelmä raikaa musiikkipäivillä, siellä kantaesitetään aikamme kuuluisten kotimaisten säveltäjien teoksia. Tavaksi on muodostunut, että konserttisarjan konsertteja myös nauhoitetaan ja julkaistaan myöhemmin äänitteenä kaikkien saataviksi, sillä tapahtuman esityksiin todella panostetaan. Useat artistit ja yhtyeet harjoittelevat esityksiään varta vasten musiikkipäiviä varten. Lippuja musiikkipäiville on mahdollista hankkia suoraan Ticketmasterista.

musiikkitapahtumat

Kotimainen musiikki kulttuurin keskiössä

Sääksmäki Soi on siitä erityinen ja uniikki musiikkifestivaali, että siellä ei siis soiteta niin sanottua valtavirtamusiikkia. Tapahtuman järjestäjät luottavat siihen, että kotimainen iskelmä sekä muu kotimainen musiikki ja etenkin klassinen musiikki houkuttelee paikalle todellisia kulttuurin arvostajia. Tapahtuma saa lisäksi tukea Pirfest ry:ltä, joka on pirkanmaalainen kulttuurifestivaalien verkosto, johon kuuluu yhteensä 37 festivaalien järjestäjäjäsentä. Näin taataan, että tapahtumissa kävijät pääsevät nauttimaan todella korkeatasoisten esiintyjien esityksistä, ja saavat enemmän kuin tarpeeksi vastinetta lipuilleen.

Suuret musiikkitapahtumat ja festarit, joissa suurin osa esiintyjistä on kansainvälisiä tähtiä, ovat monien suosikkeja varsinkin kesäisin. Sääksmäki Soi menee kuitenkin kotimainen musiikki edellä ja pyrkii tekemään tapahtumasta kokonaisvaltaisen kulttuurikokemuksen. Tietoa Sääksmäki Soi -musiikkipäivistä ja ajankohdista sekä konserttiaikatauluista ja lippujenhinnoista löydät verkkosivuiltamme ja erilliseltä Facebook-sivulta. Siellä on päivityksiä aiempien vuosien tunnelmista ja esiintyjistä. Tule siis itse viihtymään Sääksmäen maalaismaiseen kulttuuri-idylliin ja nauttimaan monista yhteisistä tapahtumista!