Siirry suoraan sisältöön

Sääksmäki Soi! soittaa suomalaista musiikkia maalaisidyllissä

Male saxophonist playing classical music on sax

Sääksmäki Soi! on kesäisin vuodesta 2004 asti järjestetty musiikkifestivaali, jossa keskitytään pääasiallisesti tarjoamaan suomalaista musiikkia kaikille kulttuurin ystäville. Musiikkipäivien konsertteja on järjestetty eri puolilla Sääksmäkeä idyllisissä maalaismaisemissa ja hienoissa kohteissa. Konsertteja on isännöity esimerkiksi Voipaalan taidekartanossa, Emil Wikströmin taidemuseossa Visavuoressa, Puutarhakahvila Tervapääskyssä ja Sääksmäen upeassa kivikirkossa. Sääksmäellä järjestetään vuosittain useita erilaisia kulttuuritapahtumia, mutta musiikkifestivaali on niistä tunnetuimpia.

Sääksmäki soi -musiikkitapahtuma keskittyy tarjoamaan yleisölle suomalaista musiikkia. Varsinkin suomalaista iskelmää rakastavat nauttivat tapahtuman konserteista, sillä esitykset painottuvat kauniiseen akustiseen musiikin. Tapahtumissa pääsee joka vuosi nauttimaan tunnettujen koti- ja pohjoismaalaisten muusikoiden sävellyksistä.

Sääksmäki Soi! on muutakin kuin suomalaista iskelmää

Sen lisäksi, että musiikkitapahtumassa kuullaan suomalaista iskelmää, kantaesitetään musiikkipäivillä aikamme kuuluisten kotimaisten säveltäjien teoksia. Konserttisarjan konsertteja nauhoitetaan ja julkaistaan myöhemmin äänitteenä kaikkien saataviksi. Tapahtuma ja siellä esitettävä musiikki rakentuu vuosittain erilaisten teemojen ympärille. Esimerkiksi 2015 vietettiin Jean Sibeliuksen juhlavuotta, kun hänen syntymästään oli 150 vuotta.

Sääksmäki soi keskittyy kunnioittamaan suomalaista musiikkia ja sen tekijöitä sekä nostamaan esille ajankohtaisia yhteiskunnallisia asioita musiikin avulla. Vuonna 2017 tapahtuma nosti esille sananvapauden ja naisten aseman merkityksen musiikissa sekä sivusi uskontoa, maalaisen asemaa ja sitä, mitä ovat yksilön mahdollisuudet ilmaisuun, ajatuksiin ja tekoihin.

Sääksmäki Soi! nostaa esille yhteiskunnallisia teemoja

Vuosien saatossa Sääksmäki Soi! on nostanut esille moni ajankohtaisia teemoja musiikin ja sen esittäjien tulkintojen avulla. Festivaalien teemoina ovat olleet muun muassa:

  • Suomi 100 -juhlavuosi
  • Sananvapaus ja naisten asema
  • Uusiutuva energia

Suomalaista musiikkia taiteilijaseudulta

Sääksmäki soi järjestää konserttinsa yleensä kunkin vuoden kesä-heinäkuun aikana tyypillisesti neljänä eri päivänä. Konsertit järjestetään eri päivinä eri kohteissa, jotta kuuntelijat pääsevät näkemään samalla Sääksmäen upeita kulttuurikohteita ja oppimaan lisää kunnan mielenkiintoisesta historiasta. 1900-luvun alkupuolelta lähtien Sääksmäki onkin ollut koko maan tiheintä taiteilijaseutua Helsingin ulkopuolella.

Tietoa Sääksmäki soi -musiikkipäivistä ja sen ajankohdista sekä konserttiaikatauluista ja lippujenhinnoista löydät muun muassa verkkosivuiltamme ja erilliseltä Facebook-sivulta, jossa on nähtävillä myös päivityksiä aiempien vuosien tunnelmista ja esiintyjistä. Muista alueen tapahtumista voit lukea Sääksmäki-seuran verkkosivuilta. Tule siis itse viihtymään Sääksmäen maalaismaiseen kulttuuri-idylliin ja kuuntelemaan ajankohtaisilla teemoilla höystettyä kaunista sekä monipuolista musiikkitarjontaa!

suomalaista musiikkia