Siirry suoraan sisältöön

Pori Jazz esiintyjät ovat maailman tähtiä

Pori Jazz esiintyjät kuuluvat tunnettuja muusikoita.

Pori jazzit ovat vuosittainen jazz festivaali, joka järjestetään heinäkuussa Porissa, Satakunnassa. Pori Jazz esiintyjät ovat olleet maailman tunnetuimpia muusikoita, joista monet ovat käyneet esiintymässä useampana kesänä. Luonnollisesti esiintymässä on myös paljon suomalaisia jazzin kärkinimiä. Vuonna 1966 alkunsa saanut tapahtuma on yksi Euroopan tunnetuimmista ja suosituimmista jazz musiikin tapahtumista. Festareiden säännöllisistä esiintyjistä voidaan mainita trumpetisti Ted Curson ja Reiska Laine.

Kirjurinluodon Pori Jazz esiintyjät

Pori jazzin konsertit järjestetään Porin Kirjurinluodossa, joka on tullut tunnetuksi juuri näiden festareiden päänäyttämönä. Vuoden 2022 heinäkuussa yksi pääesiintyjistä on yhdysvaltalainen supertähti John Legend, joka esiintyi Porissa ensimmäisen kerran vuonna 2013. Toinen odotettu esiintyjä on Kenny Garrett and Sounds from the Ancestors. Garret on menestyksekkään uransa aikana soittanut muun muassa samassa kokoonpanossa Miles Davisin kanssa.

Lewis Capaldi kuuluu viime vuosien suurimpiin menestystarinoihin kansainvälisen popin saralla. Tämä lahjakas laulaja lauluntekijä ponnisti Skotlannista vuoden 2019 debyyttialbuminsa myötä kansainväliseen julkisuuteen. Tästä eteenpäin miehen suosio on vaan kasvanut. Pori Jazz tuo myös suomalaisia huippuartisteja Kirjurinluotoon. Näitä ovat muiden muassa maustetytöt X Agents, Hector Reimagined ja Tuomo.

Myös muuta kuin Jazzia

Vuosien varrella festareilla on esiintynyt myös muiden musiikkigenrejen kovia nimiä. Erityisesti blues, hip hop, pop. swing, soul, rock ja reggae ovat olleet vahvasti edustettuina. Voidaankin sanoa, että tänä päivänä festivaalit ovatkin monimuotoiset musiikkifestivaalit, joissa on edelleen säilynyt painotus jazz musiikkiin ja sen lähigenreihin.

Avainsanat: