Siirry suoraan sisältöön

Kansallispukujen korut – Kalevala Koru

Värikkäitä kiviä

Kansallispukujen korut tekevät viimeisen silauksen kansallispukuun, sillä pienestä koosta huolimatta ne tuovat mielenkiintoisia yksityiskohtia pukuihin. Kalevala Koru on varmasti tunnetuin koruvalmistaja, joka tekee erilaisia koruja perinteisellä tyylillä. He ovat ottaneet mallia monista vanhoista Suomessa tehdyistä koruista, jotka on valmistettu 1700–1800-luvuilla. Ne ovat laadukkaasti valmistettuja koruja, joissa on ajaton henki. Jos tarvitset korkealaatuisia suomalaisia koruja vaatteisiin, Kalevala Korun laajasta valikoimasta löydät varmasti sopivat korut sekä juhlaan että arkeen.

Kansallispukujen korut kotimaassa valmistettuina

Kalevala Koru on siitä mielenkiintoinen yritys, että sekä suunnittelee että valmistaa korut Suomessa. Nykyään monet yritykset ovat ulkoistaneet valmistuksen ulkomaille, mutta tämä yritys kulkee tässä asiassa omia polkujaan. Jos haluat tukea kotimaista yrittämistä, silloin Kalevala Korun tuotteet ovat oiva valinta. Yritys valmistaa pääasiassa pronssi-, hopea ja kultakoruja, joten niiden valmistuksessa käytetään oikeita jalometalleja.

Suomalainen kansallispuku ei ole täydellinen ilman koruja. Ne olivat tärkeä osa suomalaisten maalaisväestön pukeutumista jo varhain, ja juuri tätä perintöä Kalevala Koru haluaa vaalia. Alun perin yrityksen perustajalla Elsa Heporaudalla oli ajatuksena vaalia vanhaa suomalaista kulttuuria, jota se voisi säilyä sukupolvelta toiselle. Tässä hän on onnistunutkin, sillä yritys on valmistanut korkealaatuisia suomalaisia koruja jo kohta sata vuotta.

Korut arkeen ja juhlaan

Kalevala Korun valikoimista löytyy monenlaisia koruja sekä arkeen että juhlaan. Näin asiakkaat voivat valita sellaisen korun, joka sopii hänen tarpeisiinsa parhaiten. Vaikka yritys on perinteisesti panostanut erityisesti suomalaisiin muinaiskoruihin, sen mallistosta löytyy myös nykyaikaisempia koruja. Niissä on kuitenkin pyritty pitämään sama design kuin muinaisissa koruissa, joten Kalevala Koru on pyrkinyt pysymään tyylilleen uskollisena.