Siirry suoraan sisältöön

Valkeakosken seurakunta on nykyisellään Sääksmäen seurakunta

Sääksmäen kirkko on kaunis.

Valkeakosken seurakunta toimii monipuolisesti. Seurakunnan tarjonta on monipuolista lapsiperheistä vanhempiin sekä ikäihmisiin, joille on tarjolla muun muassa liikuntaa. Monenlaiset tapahtumat sävyttävät toimintaa ja seurakunnalta on mahdollisuus saada apua sekä tukea elämään ihan arkisissa asioissa. Apu kattaa tietenkin sielunhoitoa, mutta myös keskustelua ja taloudellista neuvontaa annetaan. Apu on luottamuksellista, avointa sekä maksutonta. Diakoniatyöntekijöitä on useampi, jotka auttavat monissa vaikeissa elämänvaiheissa.

Valkeakosken seurakunta toimii vireästi

Seurakunnan toiminta on vireää ja tarjolla onkin kaiken ikäisille alkaen lapsista. Erilaisilla ryhmillä on kokoontumisia säännöllisesti ja nuorisolle on tarjolla rippikoulua. Myöskään aikuisia ei ole unohdettu. Tarjontaa on sekä erikseen miehille että naisille, mutta myös ikääntyvien kuntoliikunta on otettu osaksi toimintaa. Nuorilla on oma musiikkiryhmänsä nimeltä KGB. Kirkon vapaaehtoistoiminta on varsin laajaa ja osallistujille on tarjolla erilaisia rooleja toiminnassa.

Valkeakoskella on Sääksmäen kirkko. Se on upea kirkko ja on ollut alun alkaen keskiaikainen kivikirkko, joka lienee rakennettu joskus vuosien 1495-1500 aikana. Tosin kirkko paloi vuonna 1929 lähes heti sen jälkeen, kun sille oli tehty peruskorjaus. Tuossa palossa saatiin pelastettua alttaritaulu, joka on R. W. Ekmanin maalaama. Palossa tuhoutuivat myös erillisessä kellotapulissa olleet pronssiset kirkonkellot. Viimeisin restaurointi on tehty vuosina 1998-1999.

Toimintaan on helppo osallistua

Toimintaan on helppo osallistua, vaikka ei seurakunnan jäsen olisikaan. Hyväntekeväisyyteen voi osallistua ja vaikuttaa jopa kansainvälisesti. Vapaaehtoistyö on aina arvokasta ja tässä seurakunnassa sitä on paljon tarjolla. Aikuisten toimintaa on kattavasti rukouspiireistä peli-iltoihin. Jos nuorisoa kiinnostaa isotoiminta, niin rippileireille pääsee mukaan. Nuorisolle on tarjolla paljon muutakin mielenkiintoista tekemistä. Seurakunta huomioi kaikenikäiset.