Artistit 2019

Trio La Rue

 

Sauli Kulmala

 

Panu Pärssinen

 

Duo Hermachito:

Vilja Riutamaa, sopraano

Matti Riutamaa, kitara

 

Duo Hermachiton samettinen soundi ja lumoava eleganssi on ihastuttanut kuulijoita jo vuosikymmeniä. Matti Riutamaa on diplomikitaristi, joka taitaa klassisen- ja jazzkitaran salta. Vilja Riutamaa on monipuolinne ja ennakkoluuloton laulajatar, joka on niittänyt menestystä mm. Kangasniemen laulukilpailussa. 

Duon ohjelmistossa näkyy ja kuuluu vahvana klassinen tausta. He ovat pyrkineet pitämään lapsuudessa kuullut aariat osana repertuaaria. Myös välimeren kulttuuri ja etenkin espanjalaiset laulut ovat heille tärkeitä, siksi Hermanchiton tyyli sivuaakin vankasti uuden maailman musiikkia unohtamatta iki-ihania jazz-balladeja. Hermanchito valittiin Deutsch-Finnisch Gesellshaftin kahdelle Saksaan kohdistuvalle konserttikiertueelle. 

 

 

Eva Alkula, kantele

 

Tomoya Nakai, koto

 

Sami Junnonen, huilu

Sami Junnonen on kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia huilisteja. Hänen repertuaarinsa käsittää ohjelmistoa aina vanhasta musiikista nykyaikaan. Junnonen työskentelee säännöllisesti aikamme merkittävimpien säveltäjien kanssa. Hänen ensikonserttinsa Helsingin musiikkitalossa ja debyyttinsä Houston Symphonyn kanssa sai häikäisevät arviot. Junnonen on työskennellyt useiden orkestereiden soolohuilistina esim. Hong Kong Sinfoniettassa, Auckland Philharnonia Orchestrassa Uudessa Seelannissa ja Royal Northern Sinfoniassa Britanniassa. Hän työsken-telee myös huilunsoiton ja kamarimusiikin opettajana Aucklandin yliopistossa. Vuodesta 2017 hän on toiminut Meri-Lapin kansainvälisen huilufestivaalin taiteellisena johtajana. Junnosen soittimet ovat Maramatsun sponsoroimat 24 ja 14 karaatin kultahuilut.

 

Sanna Ristaniemi, näyttelijä

 

Veli-Pekka Ristaniemi, näyttelijä

 

Niko Ronimus, lyömäsoittimet

Lyömäsoitinvirtuoosi Niko Ronimus opettaa Tampereella ja on kysytty muusikko niin kotimaan sinfonia-orkestereissa, kamarimusiikkikokoonpanoissa ja yhtyeissä. Niko pitää kaikesta hyvin tehdystä ja tunteella tulkitusta musiikista tyylilajeista riippumatta.

Jukka Iisakkila, kapellimestari

Sääksmäki Soi! festivaaliorkesteri